2011. szeptember 21., szerda

szerda.

drogambulancia.
igen, pszichiátria óráim keretein belül a drogambulanciára kellett mennem. valahol mélyen belül megrázott, hogy milyen sok a kezelt (és ahhoz képest milyen kevés, mert a használók száma a kezeltek többszöröse) és milyen állapotban vannak. valahol elszomorít, és meghal bennem egy rész, amikor szembesülök a ténnyel, hogy vannak, akiknek sohasem lesz annyi erejük, hogy meggyógyuljanak. itt van ez a legális mdpv. futótűzként terjed, és aki rákapott, az eddig mind képtelen volt letenni. ez a hullám olyan, mint Amerikában a crack. emberek fognak meghalni. nem kevés... majd akkor fognak ellene tenni? bár hiába rakják tiltólistára.. akinek kell,  úgyis megszerzi. igazságtalannak tartom, hogy rákos betegek küzdenek az életükért, ezek a drogosok, meg csak úgy eldobják. és ezek, akiket kezelnek meg akarnak gyógyulni. kit nevezünk gyógyultnak? volt olyan, aki 5 év tisztaság után kezdte megint el. volt olyan aki gyógyulni ment, mégis az ambulancia wc-jében lőtte magát.
26 éves terhes lány hepatitis c-vel, leállt vesével a klinikán. 15 éves agyhalott fiú a klinikán. rengeteg tudathasadásos, paranoid a pszichiátrián. miért kell ez? azért a pár óra eufóriáért? gyönyör? 
sohasem fogom megérteni. de nem is kell megértenem, hiszen nem vagyok drogos.
a legfájdalmasabb rész az egészben, hogy egy drog használót sem lehet gyógyultnak tekinteni. aki egyszer csinálta, abból nem lehet kiölni, mindig ott lesz a lelke mélyén beivódva... vagy újrakezdi, vagy nem. mindig ott az esély. annyi ilyet láttam már. nekem erre nincs szükségem. már bízni sem tudok az ilyen emberekben, csak remélni. 
28 éves lány. lejött a drogokról, 2 évig teljesen tiszta volt. szerelmes lett, eljegyezték. saját vállalkozásuk lett. a vállalkozás kinőtte magát, rengeteg pénzt hozott, gyönyörű lakásuk volt, szép ruhában járt. szerette az életét.
mikor jöttek a gondok, hogy túl nagy volt a nyomás, a felelősség, hisz rengeteg embert irányított, de nehézségeik minden embernek vannak. de a lány a könnyebb utat választotta, csak lazulni akart. aztán visszaesett. és belehalt.
nem tudok és nem is akarok erről többet írni. nagyon sok minden van bennem, a beszélgetés, és a tájékozódás megtörtént. én segítenék szívesen az ilyen embereknek. de azt akarni kell. 
oldalak meg hirdetik, hogy igen, itt tudsz rendelni mdpv-t. gyere rendelj és dögölj meg. jaj de jó buli lesz. 
és most az mdpv-re vagyok kiélezve, de ott van az összes többi szemét. jvh és társai. a kemény drogokról nem is beszélve. szánalmas emberek élnek ilyen szerekkel. nekem nem kellene a barátsága ilyen embereknek.
segítségért fordulhatnak hozzám, megértésért soha.



***

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése