2010. április 21., szerda

szívhiba.

már egyszer írtam ilyesmiről a blogomban, de... ez most megint aktuális...
...
vitium cordis... így nevezzük összefoglaló néven a szívhibákat.
+ + +
érdekelne, hogy.., vajon tényleg csak akkor beszélünk szívhibáról, ha decompensatio cardialis jön létre? vagy esetleg akkor, ha a szívbillentyű nem zár (insuffitientia valvulae) úgy, ahogyan kellene? vagy ha szűkület alakul ki és nehezen nyílik (stenosis valvulae) ?

ez a téma egy hozzám hasonló elvont embert megosztana. : )
mert igen. vitium cordisról akkor beszélünk, ha nem működnek a billentyűk...kardiális dekompenzációról pedig akkor, ha a szívünk még akkor sem tudja kielégíteni a test szükségleteit, ha a teljesítőképességét maximális mértékben latba veti...
hmm.
..ha a szív még akkor sem képes, ha maxon megy...
a szíved belefárad a munkába.. ő mindent megtesz, de neked mégsem elég. kell még egyre több és több oxigén, de a szív már nem bír többet. hiába kell. 
...
meg kell értened. a szív elvileg egy elfáradhatatlan izom. de ilyen nincs... ahogy öregszünk egyre fáradtabb lesz. és egyszer csak megáll. úgy gondolja, hogy ő megtett mindent, amit kellett és megunja az életet. talán belefárad az emberek akaratosságába? pumpálj csak pumpálj, te csak ennyit tudsz. kell az a vér még máshova is, kell az az oxigén és tápanyag, tehát szedd össze magad. ha a szív tudna gondolkodni és beszélni, akkor utálná az embereket. úgy élne bennünk, mint egy rabszolga, aki rá van kényszerítve, hogy szolgálja gazdáját, amíg meg nem hal.
ha a szív tudna beszélni... könnyebb lenne nekünk? jobban tudnánk döntéseket hozni? kevesebb bűn lenne és több szeretet? vagy még több elfogultság...
ha a szívem tudna önállóan gondolkozni... ő lenne a legjobb barátom.
...
érdekes dolgok ezek.
neked csak azt kell megérteni, hogy... nem bírom tovább. az én szívem hónapok óta maxon működik, és mégsem sikerül ellátnia a saját szükségleteimet. olyan érdekes az egész...rájöttem. ahhoz, hogy az én szükségleteim..az érzelmeim teljesen ki legyenek elégítve, a te szívednek kellene maxon működnie. mert ez egy ilyen elvont dolog. a szerelem mindig elvont dolog volt. érted a lényeget?
: )
a te szíved mennyire veti latba a teljesítőképességét értem? mennyire dolgozik annak érdekében, hogy megkapjam a megfelelő éltető dolgokat és élhessek tovább veled? az enyém csak érted dolgozik. néha olyan, mintha feleslegesen fáradna. kardiális dekompenzáció. hiába dolgozik maxon, elvész a szállítmány mielőtt célbaérhetne. 
ez nem miattam. a fogadóval néha gond lehet. elalszik, vagy csak elfelejti nyitva hagyni a kaput? annyi értékes dolog megy kárba... jó lenne, ha figyelnél rá...
+ + +

ha a szívem tudna gondolkodni és beszélni... gyűlölne engem, amiért ennyire ilyen vagyok.
ha a szívem élne bennem... nem beszélnék máshoz többet.


"egy drótkötél tetején egyensúlyozok én..."

2 megjegyzés: