2010. május 21., péntek

(black)hole.

Hát uhm. mit is mondjak. itt a brand new Hole album, áprilisban jelent meg, nekem még meleg. meglepő.
meghallgattam, és mivel a véleményem teljesen egyezik egy kedves kritikus szempontjaival, nem fogok fáradozni, hogy megírjam a sajátomat. egyszerűen csak bemásolom.
akit érdekel nézzen utána, és cáfoljon rám, ha nincs igazam (igazunk.)
az albumcímadódal tetszik, de nekem ez most nem jön be. bocs körtni.
--- --- ---

Hole – Nobody's Daughter
(Mercury)

--- --- ---
Alany: Senkit se tévesszen meg a lemezen található Hole-felirat, ez egy Courtney Love-szólólemez. Lehetne persze máshogy is, hiszen a Hole-t is mindenki Love-val azonosítja, de most bőven kiderült, hogy Eric Erlandson gitáros egyénisége mennyire szerves része volt az anyazenekarnak. Zenét minden esetre bármilyen név alatt rég hallottunk Mrs. Cobaintől.
Pro: A Nobody's Daughter mindent megtesz, hogy megidézze a '90-es éveket. Odakent gitárok, rekedtes, beleszarós énekhang. A kezdő dalnál mintha visszatértünk volna abba a szép időszakba, mikor a rokksztárok nem akartak rokksztárok lenni, a rajongók kockás inget hordtak, és Nirvanát gitároztak szomorúan nézve.
Kontra: A kezdő dalt leszámítva ez a lemez rossz. Courtney hangjában benne van az előző évtized összes felszippantott kokainja, amivel még nem is lenne baj, de az agyában is lerakódhatott az eredmény. Ezért nem tűnt fel neki az sem, hogy a dalcsokor legdurvább pillanatai is olyanok, mint egy kiherélt Subways. Márpedig a Subways is ki van már herélve. Aki nagyon nosztalgiázni akar, jobban teszi, ha előtúrja valamelyik Vines-lemezt.

(Szerző: fá.)
---
A kritika szerzője 1/5-öt adott, az enyém talán 1,5/5. : )

diszappojntid. ... someone else's bed.  ahh... :S :/ nemtetszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése